SsmKOSK, Staš Vrenko, Noč

7. februar, 2017
Začetek: 19.00
Konec: 01.00
Vstop prost.

SsmKOSK
Leta 2012 nastali projekt SsmKOSK raziskuje tehnike rezanja in lepljenja različnega zvočnega materiala in z njimi povezane pojave zvočnih artefaktov. Pri tem je pojem »zvočni material« zastavljen kar najširše in lahko vključuje npr. programirane bobne, terenske posnetke, ukradene semple, klasične inštrumente (npr. kitare in saksofone), nadalje naprave z modificiranimi elektronskimi vezji, sintetične zvoke in govorjeno besedo. Čeprav se nastale kompozicije umeščajo na polje glasbenega, se postopek komponiranja giblje predvsem na polju raziskovanja lastnosti zvoka. Pri živih nastopih leži fokus na manipulacijah plejbeka, npr. skozi procesiranje celotnih kompozicij, plejbekanje z več različnih in/ali modificiranih naprav itn.

trsatskim stubama:
https://youtu.be/14MKG3CEGCQ
in the shadow of the alps:
https://youtu.be/LH9NODDCatY
o sesutih javnih kopališčih:
https://youtu.be/gz_yyjXTtJw


Staš Vrenko
Staš Vrenko na svojih zvočnih nastopih v živo raziskuje soočanja raznovrstnega materiala: terenski posnetki, segmenti improvizacij in eksperimentov, fragmenti banalnih zabeleženj.
Preko dela z zvoki, ki so po svoji naravi predvsem dokumentarni, izpostavi procese poslušanja in vzpostavljanja pomena.
Posnetke oblikuje z uporabo lastnih audio efektov, tape diktafonov, miksanja, tehnik ponovnega snemanja in predvajanja v živo, sequenciranja in drugih zvočno-prostorskih tehnik krojenj materiala.
Predvajanemu materialu se na mestih nastopa pridruži z instrumentom (modularni sintetizator, circuit bent Casio mt-260 mikrofonski feedback, preparirani victorian oscillator, tablica in telefon s custom Pure Data software orodjem, itd.).

Larev Zmlocreo:
https://youtu.be/uJuxuN6Tpr4
Vejname:
https://youtu.be/KN9B2W4LuEE


Noč
Noč je psevdonim kranjskega »DIY-evca«, ki se zaradi slednjega avtentično loteva black metala, vanj pa pogumno vnaša predpono “post” 21. stoletja. Deathmetalski kriki, šumeč hrup, ambientala, elektronika, celo zvoki narave, odeti v estetiko tranca – vse je zmleto v organski koktejl, ki se čuti pristno, »true«. Impresivno je predvsem, kako brez zapomnljive koherence, pretirane inovative in nadpovprečnih kompozicij ustvari neopisljivo vzdušje, ob katerem poslušalec preprosto dojame sodobno »DIY« blackmetalsko sceno in del njene mitološkosti.

facebook.com/padlajenoc
nocband.bandcamp.com

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/1873002462932140/

Vabljeni!