Defunkt (ZDA)

13. januar, 2017
Začetek: 21.00
Konec: 1.00
Prispevek: 15 eur


DEFUNKT (ZDA, New York), jazz fusion, punk jazz, punk funk, funk rock, jazz-funk, experimental

Legendarni glasbeni kolektiv Defunkt je konec sedemdesetih v New Yorku ustanovil vokalist in pozavnist Joseph Bowie, ki je v svoji glasbeni karieri prepotoval že cel svet.
Že s svojim prvim albumom “Defunkt” so se žanrsko opredelili na zmes jazza, funka in punk rocka, temu žanru pa sledijo še danes. Defunkt sestavlja pisana druščina izkušenih glasbenih mojstrov, ki so delili oder z Jamesom Brownom, Princem, Maceom Parkerjem, Talking Headsi, Clashi, Isaacom Hayesom, Me’Shell Ndege’Ocello in mnogimi drugimi. S svojimi živahnimi nastopi so prepričali že marsikaterega človeka, od rockerjev do jazzerjev, ljubiteljev črnskega soula in funka ter tudi mnoge glasbene kritike.

Defunkt k nam prihajajo v zasedbi odličnega Josepha Bowiea na vokalu in pozavni, izjemnega kitarista Kelvyna Bella, ikone funka Kim Clarke na basu, fantastičnega trobentača Johna Mulkerina in legendarnega bobnarja Garryja ‘Gman’ Sullivana.


Joseph Bowie - vokal, pozavna
https://www.facebook.com/joseph.bowie2?fref=ts
https://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Bowie

Kelvyn Bell - kitara
http://kelvynator.com/wordpress1/

Kim Clarke - bas
http://kimclarke.8m.com/

John Mulkerin - trobenta
http://www.johnmulkerin.com/John_Mulkerin/Main.html

Garry 'Gman' Sullivan - bobni
https://www.facebook.com/GarryLionelSullivan
------------------------------------------------------------------------------------------
Diskografija
Defunkt (1980)
Strangling me with your Love (1981)
Thermonuclear Sweat (1982)
The Razor’s Edge (12"-Maxi-Single, 1982)
In America (1988)
Avoid the Funk: a Defunkt Anthology (Compilation, 1988)
Heroes (1990)
Live at the Knitting Factory (Live, 1991)
Crisis (1992)
Cum Funky (1993)
Live and Reunified (Live, 1993)
A Blues Tribute to Muddy Waters and Jimi Hendrix (1994)
One World (1995)
Defunkt live in Stuttgart (Live, 1996)
The Legend of Defunkt, Volume 1 (Compilation, 2001)
Defunkt – The Legend Continues (2001)
Defunkt Live in Europe (Live-Doppelalbum, 2002)
Journey (2004)
Defunkt + Thermonuclear Sweat ( 2005)
Live at Channel Zero (2016)

Povezave
https://www.facebook.com/Defunkt80s/?fref=ts
http://www.allmusic.com/artist/defunkt-mn0000233406

Youtube
https://www.youtube.com/watch?v=hhdQ7vz9CuI
https://www.youtube.com/watch?v=xSHFXDiaaQE

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/135398616948544/

Vabljeni!