Freešn: Persons from Porlock, Ambra, Divje Jezero

21. januar, 2017
Začetek: 21.00
Konec: 3.00
Vstop prost.

FREEŠN'

Znani in hudi bandi so ponavadi že dolgo na sceni, mi se pa sprašujemo ali so dolgo na sceni, ker so hudi ali so hudi, ker so že dolgo na sceni? Da bi dobili odgovore na te kura - jajce vprašanja, je potrebno spremljati bande od začetka in videti, kaj je potrebno, da se nam izbrane skupine zasidrajo v srca kot holesterol.

Zavoljo tega (mladih bendov, ne holesterola) se ima odviti dogodek »FREEŠN'«, kjer bodo svojo frišnost lahko predstavili tisti bolj frišni domači bendi. Ker je januar precej frišn' mesec, se nam zdi to odlična metafora za naš dogodek. Zunaj je frišno, pri nas bodo frišni bendi nastopal, friš... no, saj štekate.


V imenu pa lahko razberete besedo »FREE« - to pa pomeni, da dobite dobro mero domačih skupin, brez da sežete v lasten žep. Slovensko poreklo tako lahko podpirate že s svojo prisotnostjo. Lepa. Še Kekec in Rožle sta morala dati Kosobrinu za pivo, da je špilal frulo. Ne zamudit carskih priložnosti.

V soboto bodo sveži kot iz hladilnika:

Persons from porlock: Zajetna doza garažne psihadelije, ekstrakt rocka poznih šestdesetiih, trije ščepci popa in ščepec jazza (Radio študent, 2015). Svež in hud band, resno.

https://www.facebook.com/PersonsFromPorlock/

Ambra: Zmes kitarskih riffov brez dna in udarcev brez rokavic, bolj zadeta kot Stoned Jesus. To trdo, glasno in vnetljivo snov tvorijo Andrej Blatnik (kitara), Žiga Kroflič (kitara) in Robi Rep (bobni).
https://www.facebook.com/ambraband
https://ambraband.bandcamp.com/releases

Divje Jezero: Divje jezero ni niti etno, niti jazz, niti progresivni rock, niti blues, a je v njem vse našteto, pa še mnogo drugega. Zvenijo kot posrečena vez s preteklostjo, z glasbami, po katerih se preteklih desetletij spominjamo po dobrem, ne da bi pri tem izgubili občutek za čas, v katerem delujejo in ustvarjajo.
https://www.facebook.com/divjejezero/?fref=ts

FREEŠN' je produkt KUD-a Subart in Kluba študentov Kranj, ki se bosta trudila, da bomo prepihani s svežim vetrom vzhajajočih bandov in da boste čez nekaj let kot legit hipsterji lahko rekli »Jst sm ta komad slišal, ko še niso bli slavni«.

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/1775649032687528/

Vabljeni!