Metal koncert: Kariot, Edge of Sins, Moshead

4. februar, 2017
Začetek: 21.00
Konec: 3.00
Prispevek: 5 eur

Sezona metalskih koncertov se februarja nadaljuje z nastopi hard & heavy zasedbe KARIOT iz Ljubljane, heavy metalci EDGE OF SINS iz Cerknega in mladimi thrasherji MOSHEAD iz Škofje Loke.


KARIOT je petčlanska zasedba izkušenih glasbenikov, ki jih poznamo po sodelovanju s skupinami, kot so Classified, ShadowIcon, Tomcat, Snowblind in mnoge druge. Gre za skupino, ki definitivno seva žar in zalet, ter neusmiljeno napada z izdatno mero hard rock in heavy metal rifov s primesmi progresive. Vzporednice njihovega stila pa bi lahko potegnili z nekaterimi izvajalci, kot so recimo Deep Purple, Led Zeppelin, Whitesnake, Iron Maiden, Judas Priest, Crimson Glory in podobni. Besedila govorijo o politiki, vojni in so družbeno kritična. KARIOT so lansko leto posneli prvi single z naslovom »Schizo«, nestrpno pa pričakujemo tudi njihov studijski prvenec.

Zasedba:
Andrej Jeličič - vokal
Greg Markovski - kitara
Rok Barle - kitara
Tilen Sušnik - bas
Žiga Ravšelj - bobni

https://facebook.com/kariotband
https://www.reverbnation.com/kariot

EDGE OF SINS je slovenska metal zasedba, ki sta jo leta 2012 ustanovila kitarista Blaž Hadalin in Jure Flander, medtem ko se je trenutna zasedba ustalila šele lani. Skupina s svojo avtorsko glasbo hodi po robu zapovedi sodobne družbe in tako izziva številna splošna pojmovanja o obstoju in življenju samem, kar bi bilo dandanes zlahka razumljeno kot grešno. Njihov prvi album »My Escape« velja za konceptnega, saj zasedba poslušalca skozi 10 pesmi popelje skozi svet, v katerem se iskrenost, ljubezen in prijateljstvo podredijo zavisti, lažem ter hitenju. V temu svetu pa se poskuša znajti duša, ki še vedno verjame v harmonijo, glavno vprašanje pa je, ali bo tej duši uspelo upanje ponesti še med druge.

Zasedba:
Blaž Hadalin - kitara
Nejc Hadalin - bobni
Anže Javoršek - bas
Matic Pavlin - vokal
Mile Vrbica - kitara

https://www.facebook.com/edgeofsins/
https://edgeofsins.bandcamp.com/

MOSHEAD je thrash metal zasedba iz Škofje Loke, katere korenine segajo še v njihova otroška leta. Skupina je nastala leta 2011 in si od takrat naprej utira pot v svetu težke glasbe. Po nekaj odigranih koncertih po Sloveniji so bili povabljeni v oddajo V svojem ritmu na RTV Slovenija, kjer so si za nagrado izborili videospot. Prvotnega kitarista Matevža Vršiča je lani zamenjal Tilen Jan, ki je prinesel veliko svežino ter novih rifov, nadaljna pot skupine pa se giblje v smeri njihovega prvega studijskega albuma.

Zasedba:
Gregor Lavtar - vokal, kitara
Tilen Jan - kitara
Klemen Berglez - bas
Robi Buh - bobni

https://www.facebook.com/mosheadband/
https://moshead.bandcamp.com/

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/132734483897819/

Vabljeni!