PLC Fest 2017 + pustni after

25. februar, 2017
Začetek: 20.00
Konec: 4.00
Prispevek za PLC: 5 eur + welcome drink
Vstop na pustni after je prost.

PLC je ime zaklonišča v Kranju, ki je dom sedmim bendom, neformalni šoli programerstva ter številnim drugim kreativnim dejavnostim. Kolektiv, ki šteje približno 30 različno poraščenih glav, se konstantno trudi, da bi izboljšal svoje delovne prostore in dvignil nivo kvalitete današnje gorenjske alter scene. V letu 2016 je kolektiv ustanovil društvo, KUD Denktimes, preko katerega sta najstarejša benda Placa, Didge in Armaroth izdala albuma, v letu 2017 pa lahko pričakujete nove izdaje nekaterih mlajših bendov in veliko število koncertov.

Ampak ustvarjanje, produciranje in hkrati še krepitev delovnih prostorov in opreme ni poceni, zimska britvica in posledična potreba po ogrevanju pa samo še bolj stiska denarnice teh ustvarjalnih fantov in deklet - zato so se odločili organizirati benefit koncert PLC FEST! Na dogodku vam bodo predstavljeni vsi glasbeni projekti Placa, denar iz vstopnic pa bo šel za zimski poračun, ter za krepitev vadbenih in delovnih prostorov!


ARMAROTH
Armaroth je petglava entiteta, ki prebiva nekje v obskurnem podzemlju Kranja. Od prvih zapisov iz leta 2008, pa do danes, se je bend vzpostavil kot ena najbrutalnejših sil slovenske metal scene. Po demu Burning Execution (2010), ki je prave podvige šele nakazoval, je band leta 2013 izdal EP False Vision, ki je visoko čislan tako med podporniki, kot med recenzisti. Jeseni 2015 sta bend okrepila Rok Lukavečki na bobnih in Vid Pobegajlo na bas kitari. Leto kasneje sta najprej izšla singla Diamox in Deep Of Throats, ki sta napovedala težko pričakovani prvenec ZENITH. Ta je izšel decembra 2016 in bil odlično sprejet kot nekaj svežega in izvirnega na metal sceni.

Čeprav Armaroth najraje ustvarja v svojem betonskem brlogu, pa svoj pravi obraz pokaže šele, ko zavzame oder. S svojo naravno karizmo in odrsko prezenco, bend zastruplja in zapeljuje občinstvo. Band je oborožen z izredno glasno in precizno ritem sekcijo, mastnimi in sprevženimi kitarskimi riffi ter psihadeličnimi vložki, na čelu pa rohni peklenski vokal, ki se mu uklanjajo strahovi sami.

http://armaroth.com/
https://www.facebook.com/armaroth.band/
https://armaroth.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCLHvBXlpGS8i4GdsX3-NOWQ


NATURE (progressive/technical death metal) - SPECIAL REUNION SET!!!
Nature je znan skorajda vsakemu pristašu kovinarstva našega prelepega mesta in njegove okolice. Na prvem PLC Festu davnega leta 2013 so odigrali svoj zadnji koncert, tako da je edino pravilno, da se za drugo edicijo dogodka reformirajo in nas počastijo z zelo posebnim reunion setom! Z nekaj sveže krvi v ansamblu je ta speča pošast pripravljena na novo prebujenje in grmenje po odrih!


DIDGE (progressive rock)
Didge je progresivna/psihedelična rock naveza starih prijateljev iz idiličnih krajev severno od Kranja. Skupina je iz skromnih začetkov v metalski glasbi skozi leta razvila svojevrstno mešanico najrazličnejših glasbenih stilov, neortodoksnih ter dinamičnih struktur pesmi in konceptualne tematike besedil. Konec leta 2016 so Didge izdali prvenec z naslovom Encounters in Endless Grey, sedaj pa bend že pridno dela na novem materialu.

https://didge.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/didgeplc/


AMALGAM (dentist metal)
Nova glasbena tvorba na domači sceni, pa jo sestavljajo sami prekaljeni mački iz bendov Armaroth, Raggalution, Didge in Mutism. Zvok, baziran v progresivnih in matematičnih stilih agresivnega izražanja razmetavajo po vseh možnih avenijah shizofrenih melodij in pretepaških ritmov - prava kranscendentalna glasba.


SEN (progressive death/black metal)
Mlad in ustvarjalen death metal band iz Kranja, ki ravno začenja svoj pohod po slovenskih odrih. Band napada z žanrskimi klasikami stare šole in dobro izpiljenim repertoarjem svoje glasbe. Razgibani inštrumentalni sekciji poveljuje močan in brutalen vokal drobne in prikupne Nine.

https://www.facebook.com/SenTheBand


MUTISM (psychedelic/progressive)
Prodane duše tavajo po megalomanskih sferah zvočnega upodabljanja, ustavljajoči se samo za najmastnejše in najvlažnejše odrezke Zdenkinega marmeladnega zavitka. Včasih tudi šnops.

https://www.facebook.com/mutismplc


NOČ (black metal/gangster/electronic)
Iz gorenjskega podtalja se skozi mračnjaške meglice prebija suvereni blackmetalski enoosebnež, ki svoj črni brevir nemalokrat zaljša z ostružki obklubskih elektronskih strujanj. Ko temu doda še dobršno mero terenskih posnetkov in široko prezentnih ambientalnih pasaž, se ozračje hitro shladi za nekaj stopinj, nekdo iz ljudstva, prisotnega pri okultnem glasbenem obredu, pa v deliriju zakriči: “Padla je Noč”.

https://nocband.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/PadlaJeNoc

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/1797762980485375/

Vabljeni!