Frišn': Persons From Porlock, We Just Don't,Wet Cassette

18. marec, 2017
Začetek: 21.00
Konec: 3.00
Vstop prost.

FRIŠN'

Znani in hudi bandi so ponavadi že dolgo na sceni, mi pa se sprašujemo, ali so dolgo na sceni, ker so hudi ali so hudi, ker so že dolgo na sceni. Da bi dobili odgovor na to kura - jajce vprašanje, je potrebno spremljati bande od začetka in videti, kaj je potrebno, da se nam izbrane skupine zasidrajo v srca kot holesterol.

FRIŠN’ mesečno predstavlja par svežih produktov slovenskega glasbenega porekla, v upanju da se bodo iz polic preselili v vaše spletne vozičke in sezname predvajanja. Garantiramo sveže, zato se ne bomo obremenjevali z rokom trajanja.

Sveži kot iz hladilnika bodo z nami: Persons From Porlock, We Just Don't, Wet CassettePersons from Porlock so na domači glasbeni sceni opazni vse od 15. Klubskega maratona Radia Študent. Mlad ljubljanski četverec je v svoje ustvarjanje vpeljal nalezljivo mešanico opojnih stonerskih surovin, jo nadgradil z ekstraktom rocka poznih 60-ih in 70-ih, shizofrenim popom in zapomljivimi kitarskimi riffi. Sanjavi vokal in hipnotične vizualije psihedelično vzdušje na koncertih popeljejo še na višjo raven. Svoje ime so legitimizirali s prvencem »Things People Don't Like«, ki je lani izšel pri Založbi ZARŠ. Po predstavitvi albuma so pomlad oznanjali po raznih alternativnih klubih po vsej državi in za skupino se je upravičeno začelo govoriti, da postajajo eni glavnih predstavnikov neopsihedelične glasbe pri nas.

https://personsfromporlock.bandcamp.com/

We Just Don't je radiu neprijazen inštrumentalni power trio iz Ljubljane, ki se giblje med tradicijami psihedelije, progresive in stoner rocka. Skupina se osredotoča na ustvarjanje avtorske glasbe, ki pa ji sem in tja dodajajo fraze in vzorce drugih avtorjev, njihovi živi nastopi pa so deležni tudi nezanemarljive mere improvizacije. V svojem dosedanjem delovanju so tako obdelali že kar nekaj klubskih in festivalskih odrov po celi Sloveniji. Junija lansko leto so izdali tudi svoj prvi EP z naslovom »The D«, ki je v svojem bistvu presek prvega leta njihovega skupnega ustvarjanja.

http://wejustdont.bandcamp.com/

Wet Cassette je mlada štiričlanska rock zasedba iz Kranja, ustanovljena leta 2015. Skupina meša različne žanre glasbe, saj se okusi njenih članov med seboj dokaj razlikujejo, med največje vplive pa lahko štejemo predvsem metal, rock, grunge, alternative, blues ... Različni okusi članov torej ustvarjajo zanimivo mešanico glasbe! Čeprav so fantje šele za začetku svoje glasbene poti in si koncertne izkušnje šele pridobivajo, so s svojim nastopom že uspeli navdušiti na letošnji sezoni Špil Lige v Kinu Šiška.

https://soundcloud.com/wet-cassette
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dogodki so “FREE,” to pa pomeni, da dobite dobro mero domačih skupin, brez da sežete v lasten žep. Slovensko poreklo tako lahko podpirate že s svojo prisotnostjo. Lepa. Še Kekec in Rožle sta morala dati Kosobrinu za pivo, da je špilal frulo. Ne zamudit carskih priložnosti.

FRIŠN' je produkt KUD-a Subart in Kluba študentov Kranj, ki se bosta trudila, da bomo prepihani s svežim vetrom vzhajajočih bandov in da boste čez nekaj let kot legit hipsterji lahko rekli »Jst sm ta komad slišal, ko še niso bli slavni«.

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/1745230509103504/?active_tab=about