Electro Sendwich: Recycleman, Zwook, Shabain

19. maj, 2017
Začetek: 22.00
Konec: 5.00
Prispevek: 5 eur

Majski electro sendwich sestavljajo electro funk, psy trance in techno. Dober tek!

RECYCLEMAN (electro funk)
Pod imenom Recycleman nastopa Dalaj Eegol, ki ima za seboj že zelo pestro glasbeno in DJ kariero. Njegovi začetki segajo v leto 1991, ko je v K4 vrtel pod imenom Ali Sheik Muhamed. To so bili časi, ko se je v Sloveniji pričela razvijati skejt kultura, s katero je bil takrat tesno povezan. V Klubu K4 je najprej razvijal večere z imenom Hip hop night, so-organiziral pa je tudi znane sk8 partije, kjer se je vrtel hip hop, funk, pa tudi druga skejt glasba. Občasno je imel na Radio Študent tudi oddajo o hip hopu z naslovom Black Night. Takrat je spoznal tudi JAMirkota, ki ga je kot gostujočega DJa povabil v band RC rappers, kjer je tedaj še deloval sedanji pevec BigFoot Mama Gregor Skočir.


Pri RC Rappers je Dalaj začel kmalu sodelovati tudi kot rap gost. Po tem se je zasedba spremenila in band se je preimenoval v Heavy Les Wanted. Po obdobju Heavy Les Wanted je šel Dalaj v solo kariero in pod imenom AliEn izdal prvo slovensko hip hop ploščo Leva Scena, ki je požela velike uspehe.
Naslednje obdobje je bilo obdobje Gaviolija, kjer je z JAMirkom in Valentinom Kanzyanijem na začetkih Gaviolija rezidenčno vrtel drum 'n' bass in prvi breakbeat pod imenom DJ Poha. Hkrati pa je ves čas gostoval tudi v ljubljanskem klubu K4.
Po tem se je za nekaj časa umaknil iz scene in se vrnil z drugo ploščo Smetana za Frende, ki je bila mešanica hip hopa, funka, rocka in house-a.
Naslednja zadeva je bila bolj eksperimentalna plošča red'a'red, kasneje pa še nekaj projektov. Njegov zadnji projekt je Recycleman. Pod tem imenom je izdal tudi zadnjo ploščo.
Dalaj je med drugim nastopal že z mnogimi klasiki elektronske glasbe kot so npr. Supa DJ Dmitry (Deee-Lite), Laurent Garnier, Boris Dlugosch, Monika Kruse, Umek, Valentino Kanzyani, Kevin Saunderson, Paul Van Dyk, Elisa, Beastie Boys, The Roots in Kyril Dzaikovski.

https://www.facebook.com/RecycleMan-130651813681217/
https://soundcloud.com/recycleman


ZWOOK (psy trance)
Bojan Vukić – dj Zwook, je dobro poznan slovenski psy trance dj, producent in organizator. Njegovi začetki segajo v devetdeseta leta, ko je s frendi začel organizirati prve indoor & outdoor psy-trance partije pod imenom Individa, ter tako v Slovenijo pripeljal že mnoga znana imena v tej sceni.

https://www.facebook.com/bojan.zvuk
https://soundcloud.com/zwook

SHABAIN (techno)
Vrti zanimiv spekter techno glasbe, njegovi seti se dostikrat gibajo v vodah neznanih techno producentov. Zadnje čase se je lotil ustvarjanja z modularnimi enotami, kar boste lahko slišali tudi sami.

https://www.facebook.com/SHABAIN
https://soundcloud.com/shabain

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/281646142247519/