Frišn': Martin Ramoveš Band, Manca Berlec

10. junij, 2017
Začetek: 21.00
Konec: 1.00
Vstop prost.

Znani in hudi bandi so ponavadi že dolgo na sceni, mi se pa sprašujemo, ali so dolgo na sceni, ker so hudi ali so hudi, ker so že dolgo na sceni. Da bi dobili odgovor na to kura - jajce vprašanje, je potrebno spremljati bande od začetka in videti, kaj je potrebno, da se nam izbrane skupine zasidrajo v srca kot holesterol.

FRIŠN’ mesečno predstavlja par svežih produktov slovenskega glasbenega porekla, v upanju da se bodo iz polic preselili v vaše spletne vozičke in sezname predvajanja. Garantiramo sveže, zato se ne bomo obremenjevali z rokom trajanja.

V akciji tokrat rock’n’rollerji Martin Ramoveš Band in solistka, ki v eni napravi zadržuje celoten orkester, Manca Berlec.


V hladilniku bomo našli:
Martin Ramoveš Band prihajajo z novim stripovsko glasbenim albumom Astronomi, ki v nekoliko bolj zasanjani maniri nadaljuje značilno blues rockovsko udarnost te samosvoje skupine. Za trio (Martin Ramoveš - vokal, kitara; Marko Petrič - bas, vokal; Luka Drobnič - bobni), ki se je v preteklosti širil v najrazličnejše pojavne oblike, to pomeni vrnitev k prvinski rockovski energiji. Skupina je pred Astronomi izdala dva albuma: Zvok dežele (2011) in Nesojeni kavboji (2014), sodelovala na različnih kompilacijah, poleg festivalov in klubov pa je nastopila tudi v oddaji Izštekani. Njihovo glasbo lahko izkusite tu:
http://www.martin-ramoves.com/video/

Manca Berlec je mlada glasbenica, ki zase pravi, da ima staro dušo, in se z glasbo ukvarja že od malih nog. Igra sicer več inštrumentov, njena večna spremljevalka pa je kitara. Njeni nastopi izgledajo tako, da poje, igra kitaro in 'loopa' dele pesmi, ki jih nato sestavlja na odru. Za seboj ima že kar nekaj nastopov, med drugim tudi v oddaji Slovenija ima talent, čeprav sama pravi, da se za podobo izza ekrana skriva veliko več.
Predposluh: https://www.youtube.com/user/CackalicaBand

------------------------------------------------------------------------------------------

Dogodki so “FREE,” to pa pomeni, da dobite dobro mero domačih skupin, brez da sežete v lasten žep. Slovensko poreklo tako lahko podpirate že s svojo prisotnostjo. Lepa. Še Kekec in Rožle sta morala dati Kosobrinu za pivo, da je špilal frulo. Ne zamudit carskih priložnosti.

FRIŠN' je produkt KUD-a Subart in Kluba študentov Kranj, ki se bosta trudila, da bomo prepihani s svežim vetrom vzhajajočih bandov in da boste čez nekaj let kot legit hipsterji lahko rekli »Jst sm ta komad slišal, ko še niso bli slavni«.